Ortiga Tempranillo – bio
Coop. Jesus del Perdon
Herkomst: La Mancha, Spanje
Kleur: donker rood
Vinificatie: gemaakt van biologisch geteelde druiven en volgens de richtlijnen van een biologische vinificatie. Dit is een ‘Joven’, dit betekent dat de wijn niet gerijpt is op eikenhout. Het resultaat is een wijn met een milder karakter, minder tannines.
Appellatie: Vino de la Tierra Castilla
Alcoholpercentage: 13%
Druivensoort: Tempranillo
Geur- en smaakkenmerken: in de neus tonen van vers rood fruit, kaneel en een vleugje caramel. De smaak is verkwikkend maar blijft zacht, vriendelijk en toegankelijk. Herkenbaar zijn tonen van kersen en frambozen.
Aanbevelingen: serveren bij 16-18 graden C. Prima combi met rood vlees, gegrilde groenten, Paella en BBQ
Over de makers: De Cooperatie Jesus del Perdon in Manzanares ligt in het noordoosten van Spanje. Na de fusie van een aantal kleinere cooperaties in 2000, ontstond deze grote cooperatie met 700 wijnbouwers. Deze schaalvergroting maakte het mogelijk om nieuwe investeringen te doen om vinificatietechnieken verder te verbeteren en om zich meer toe te leggen op het verbouwen en verwerken van biologische druiven. In deze regio verbouwd men voornamelijk de druivensoorten Airèn, maar ook Tempranillo, Merlot, Syrah, Macabeo en Chardonnay
Marijke de Jong –
Snelle levering. Deze ga ik vaker bestellen!