Agora Tempranillo – bio maceracion carbonica
Bodegas Aruspide
Herkomst: Valdepenas, Tierra de Castilla, Spanje
Druivensoort: 100% Tempranillo (biologisch)
Smaakprofiel:
- Kleur: helder kersenrood
- Geur: explosie van knetterverse rode bessen en ander jong rood fruit. Op de achtergrond iets rokerigs.
- Smaak: vol, rond mondgevoel. Maar blijft over de volle lengte soepel en vriendelijk. In de smaak duidelijk iets van kersen.
Lekker bij: alle vlees/gevogelte soorten van de grill en BBQ. Stevige ovenschotels met gegrilde groeten (Moussaka, Lasagne e.d.)
Vinificatie: gemaakt d.m.v. de moderne wijntechniek ‘koolzuurmaceratie’ (zie toelichting hieronder). Na fermentatie van de druif tijdens deze koolzuurmaceratie, volgt nog een normale alcoholische vergisting. En als klap op de vuurpijl nog een malolactische vergisting!
Aanbeveling: serveren bij 16-18 ̊C.
Certificaat: biologisch, SHC
Alcoholpercentage: 13,5%
Over koolzuurmaceratie (ook aangeduid als ‘maceracion carbonica’ of ‘carbonic maceration’):
bij deze moderne wijntechniek worden de druiven eerst gerijpt in een afgesloten vat, onder toevoeging van koolzuurgas. De druiven fermenteren hierdoor, waarna de schil uiteindelijk spontaan open springt. Pas ná dit proces volgt de normale alcoholische vergisting. Als hierbij alle suikers zijn vergist, volgt nog een malolactische vergisting!
Wijn die met deze bijzondere techniek gemaakt wordt is extra en uitgesproken fruitig. Daarnaast is de smaak heerlijk soepel en de wijn goed doordrinkbaar.
Reviews
There are no reviews yet.