Diwald Zweigelt selektion – bio
Diwald Biologischer Weinbau
Herkomst: Grossriedenthal, Donauland, Oostenrijk
Kleur: rood
Klimaat: uit de regio Nieder-Österreich – een mild landklimaat
Vinificatie: de druiven worden handmatig geplukt. Na persing laat men de druiven volledig spontaan vergisten. Fermentatie is gedurende 7 tot 10 dagen in stalen tanks. De rijping gebeurd deels in RVS tanks en deels op hout.
Appellatie: Wagram
Druivensoort/cépage: 100% Zweigelt. Typisch Oostenrijkse druif die zich prima leent voor de productie van zeer sappige, fruitige wijnen.
Alcoholpercentage: 12,5%
Geur- en smaakkenmerken: zachte, verfijnde rode wijn met de voor de Zweigelt-druif typische aroma’s van aardbeien, bessen en kersen. Licht rood en zeer fruitig. Met een smaak die je wel zou kunnen omschrijven als ‘jam-ig’. Kruidig in de (middellange) afdronk.
Afdronk: soepel en zacht.
Aanbevelingen: wijn die zich prima solo (dus zonder spijzen) laat drinken. De schenktemperatuur mag dan best een paar graadjes lager zijn. Als maaltijdbegeleider serveren bij 16-18 graden C. Past mooi bij lichtere vlees- of kipgerechten. Denk voor de wijn-spijs combi ook eens aan varkensvlees met cranberry-compote. Maar gezien het lichte karakter, ook zeker eens proberen bij lichtere vissoorten.
Bewaartips: deze wijn in een fles met schroefdop is op dronk en mag direct gedronken worden.
Over de producent: Martin Diwald (zie foto hierboven) is een ambitieuze wijnmaker die zijn wijnen met passie maakt van druiven van uitsluitend biologische aanbouw. Het familiebedrijf Diwald wordt gerekend tot een van de pioniers van de Oostenrijkse biologische wijnbouw (al sinds 1976 werken zij volledig biologisch).
Petra –
Als verstokte rode-wijn drinker, toch maar eens het avontuur van een rode wijn uit Oostenrijk aangegaan. Tegen alle verwachting in is deze wijn dus niet dun en zurig, maar eerder vol en vooral heeeel fruitig.
Astrid –
Fruitig! Ik drink deze vooral goed gekoeld!