Roulette 2021 – bio / vegan
Martin Diwald Biologischer Weinbau
Herkomst: Wagram, Donauland, Niederösterreich, Oostenrijk
Smaakprofiel:
- Kleur: goudgeel
- Geur: lekkere kruidigheid (veldbloemen, vers hooi), fruitig (iets van citrusfruit, appelig)
- Smaak: vriendelijk zacht mondgevoel, droog. Mooie balans met een aangenaam zuurtje en een spannend bittertje in de afdronk.
Kleur: wit
Klimaat: uit de regio Nieder-Österreich – een mild landklimaat
Vinificatie: handgeplukte, biologische druiven. Spontane vergisting en minimale interventie in het hele proces. Het enige wat Martin Diwald nog doet is de wijn filteren. Het resultaat is een spannende wijn die op een haar na natuurwijn is geworden.
Druivensoort: tja, raden maar! Op het etiket vind je een QR-code waarmee je een spel kunt spelen om de druivensoorten van deze fieldblend te raden. Martin gebruikt een van zijn velden voor deze zogenaamde ‘Gemischter Satz’ en vult deze aan met druiven van zijn andere velden.
Alcoholpercentage: 12%
Certificaten: biologisch, vegan-friendly
Aanbevelingen: lekker solo drinken met vrienden. En dan samen raden naar de gebruikte druivensoorten! Aan tafel zeker proberen bij: gerechten met champignons, vettere vissoorten en pittige kazen.
Over de producent: Martin Diwald is een ambitieuze wijnmaker die zijn wijnen met passie maakt van druiven van uitsluitend biologische aanbouw. Het familiebedrijf Diwald wordt gerekend tot een van de pioniers van de Oostenrijkse biologische wijnbouw: het bedrijf werkt dan ook al biologisch sinds 1976.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.