Diwald Grüner Veltliner Selektion – bio / vegan
Diwald Biologischer Weinbau
Herkomst: Grossriedenthal, Donauland, Oostenrijk
Kleur: wit
Klimaat: uit de regio Nieder-Österreich – een mild landklimaat
Vinificatie: traditionele vinificatie van biologische druiven. De vergisting is volledig spontaan. In RVS tanks rijpt de wijn dan nog enkele weken op de fijne gist.
Appellatie: Wagram
Druivensoort: 100% Grüner Veltliner. Het meest voorkomende druivenras in Oostenrijk, dat zich erg goed thuisvoelt in dit lagere deel van Oostenrijk.
Alcoholpercentage: 12,5%
Geur- en smaakkenmerken: lichte, verfrissende droge witte wijn. Heerlijk fris door levendige zuren en fruitig (groene appel) van smaak, met een hint van peper.
Afdronk: vriendelijk en zacht. Verkwikkend van karakter
Aanbevelingen: als aperitief om de smaakpappilen ‘wakker te maken’. Mooie wijn om solo te drinken, heerlijk op het terras…. Serveer de wijn in dat geval vooral goed gekoeld (6-8 graden C.). Als maaltijdbegeleider (serveren bij 8-10 graden C), prachtig bij bijv. een frisse salade.
Bewaartips: deze wijn in een fles met schroefdop is op dronk en kan direct gedronken worden.
Over de producent: Martin Diwald is een ambitieuze wijnmaker die zijn wijnen met passie maakt van druiven van uitsluitend biologische aanbouw. Het familiebedrijf Diwald wordt gerekend tot een van de pioniers van de Oostenrijkse biologische wijnbouw (al sinds 1976 werken zij volledig biologisch)
Angela Bominaar –
Gruner Veltliner heb je in verschillende smaken maar ik vind deze erg fris en lekker.
Annemarie –
Dit is een heerlijk wit wijntje. Echt een allemansvriendje.