Burgenlandred – Bio Demeter Vegan 
Meinklang
Herkomst: Neusiedlersee, Burgenland, Oostenrijk
Alcoholpercentage: 12,5%
Druivensoort: Zweigelt 50 / Blaufränkisch 40 / Sankt Laurent 10
Vinificatie: gemaakt van druiven uit biodynamische landbouw. Op dit landbouwbedrijf ziet men de wijngaarden als wijntuinen. De wijnbouw wordt bedreven in verbinding met hemel en aarde. De grond is een biotoop met wilde kruiden, nuttige insecten en organismen. De gewassen worden beschermd d.m.v. natuurlijke preparaten uit kruiden en mineralen. De dieren op dit bedrijf zorgen voor de natuurlijke bemesting (daarom prijkt er een stoere stier op het etiket).
Kleur: rood
Geur- en smaakkenmerken: de geur van kruiden en licht rood fruit. In de smaak komt het samenspel van de 3 gebruikte druiven echt tot zijn recht: Zweigelt geeft dat vol-fruitige (bessen, kersen), Blaufränkisch zorgt voor de kruidigheid en de Sankt Laurent geeft charme en vriendelijke tannines.
Aanbevelingen: als solowijn het best koel serveren (8-10 ̊C). Aan tafel is 14-16 ̊C ideaal. Bij lichte varkensvlees-gerechten. Ook proberen bij zoetwater-vis. En natuurlijk perfect bij een typisch Oostenrijkse “Jause” (zie foto)
Angela Bominaar –
erg vlotte drinker. Blijft niet lang staan.