Walnoten Porwalta
d’Oevens
Herkomst: Hoeven, Noord-Brabant, Nederland
Geur- en smaakprofiel:
- Kleur: bruin-rood (taan kleurig)
- Geur: rijp, donker fruit. Ook nootachtig en subtiele houttonen
- Smaak: volwassen en complex mondgevoel. Mooie, subtiele tannines en lekker restzoet in de afdronk.
Productie/distillatie: de noten worden geoogst rond Sint Jan, als de vruchten nog groen van kleur zijn. Na het indrogen worden de noten gekraakt en de vrucht gekneusd. Daarna mogen de noten een half tot driekwart jaar lekker weken in alcohol (officieel heet dit: koud macereren). Daarna wordt rode wijn toegevoegd en mag deze topper nog minimaal een jaar lang uitrusten in eikenhouten vaten.
Inhoud: 50cl
Alcoholpercentage: 20%
Aanbevelingen:
- Bij desserts met noten en/of chocolade.
- In de keuken: als smaakmaker in romige vleessauzen (bij Roastbeef bijvoorbeeld). In Gebak en desserts.
- En natuurlijk ook om lekker solo van te genieten! Serveer en drink dan op kamertemperatuur.
Reviews
There are no reviews yet.