Rode bessen likeur – met jeneverbes
d’Oevens
Herkomst: Hoeven, Noord-Brabant, Nederland
Geur- en smaakprofiel:
- Kleur: licht robijn
- Geur: frisse bessengeur met een extra dimensie van de jeneverbessen en iets vrolijks van winegum.
- Smaak: super fruitig, licht zoet en stoer door de jeneverbes.
Productie/distillatie: na de oogst van de sappige bessen, worden ze licht gekneusd. Daarna een half jaar lekker weken in alcohol (officieel heet dit: koud macereren). Voor het afvullen wordt er rode wijn en nog wat sap van zwarte bessen toegevoegd.
Inhoud: 50cl
Alcoholpercentage: 20%
Aanbevelingen:
- Bij desserts met fruit.
- In de keuken: in gebak en desserts. Ook zeker als extra smaakkick gebruiken in vruchtensauzen.
- Als mixdrank in cocktails.
- En natuurlijk ook om lekker solo van te genieten!
Reviews
There are no reviews yet.