Valpolicella Ripasso Classico Superiore – bio DOC
Stefano Accordini
Herkomst: Fumane, Veneto, Italië
Wijnmaker: Stefano Accordini
Druivensoort: Corvina Veronese 75 / Corvinone 20 / Molinara 5 (van biologische teelt)
Vinificatie: handmatige pluk, selectie en ont-steling van de druiven. De druiven worden gekneusd: fermentatie bij 22°C gedurende 12 dagen. Drie maals daags worden de druiven omgeroerd. Daarna rust de most 3 maanden in stalen tanks. Aan deze most worden weer de reeds geperste schillen van Amarone toegevoegd. Gedurende 10 dagen vindt er een 2e (malolactische) vergisting plaats. Na wederom enkele maanden rust gaat de wijn in eikenhouten vaten voor een verdere rijping voor maar liefst 12 maanden.
Geur- en smaalprofiel:
- Kleur: helder robijnrood
- Geur: in aanzet licht zoete geuren. Fruitig met tonen van kers en zwarte bes. In de finish vriendelijk eikenhout.
- Smaak: stevig, droog en rond mondgevoel. Over de volle lengte zijdezacht met verfijnde aroma’s.
Wijn-spijs: natuurlijk voortreffelijk als solowijn. In food-pairing de ideale match met gerijpt rundvlees en wildgerechten.
Certificaat: biologisch
Classificatie: DOC
Alcoholpercentage: 14%
Jaargang: 2019
Aanbevelingen: serveer bij 18 ̊C. Voor de optimale beleving minimaal 1 uur voor het schenken ontkurken.
Reviews
There are no reviews yet.