Prosecco Treviso – Frizzante – bio DOC Vegan wijnen - ruime keus bij VinoPura.

La Cantina Pizzolato

Herkomst: Veneto, Italië

Kleur: wit

Vinificatie: zachte persing van de biologische druiven gevolgd door een traditionele vinificatie bij een constante temperatuur van 15-17  ̊C. Daarna een natuurlijke fermentatie in stalen tanks gedurende minimaal 20 dagen.

Druivensoort: 100% Glera druif (van biologische aanbouw)

Alcoholpercentage: 10,5%

Geur- en smaakprofiel:

  • Kleur: licht strogeel met een tikkie groen
  • Geur: lekker floraal (acaciabloem) en frisse fruittonen (citroenschil, groene appel)
  • Smaak: fris en delicaat, fruitig (appel, peer). In de afdronk een aangenaam zuurtje.

Aanbevelingen: uitstekend als aperitief. Lekker bij koude schotels en vis (gegrild of gebakken). Serveer bij 6-8  ̊C

Over de producent: de familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. De huidige eigenaars zijn de broers Settimo en Gino Pizzolato. Het domein zelf is zo’n 58 hectaren groot, maar daarnaast werken zij samen met een vijftal andere biologisch werkende producenten. Het domein ligt iets ten noorden van Treviso in de regio Veneto. Sinds 1991 zijn zij biologisch gecertificeerd.

Kleur

Wit

Land

Italië

Smaakprofiel

Verkwikkend

Druivensoort

Glera

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Prosecco Treviso -Frizzante – bio vegan DOC (Cantina Pizzolato)” te beoordelen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…