Prosecco Treviso – Frizzante – bio DOC
La Cantina Pizzolato
Herkomst: Veneto, Italië
Kleur: wit
Vinificatie: zachte persing van de biologische druiven gevolgd door een traditionele vinificatie bij een constante temperatuur van 15-17 ̊C. Daarna een natuurlijke fermentatie in stalen tanks gedurende minimaal 20 dagen.
Druivensoort: 100% Glera druif (van biologische aanbouw)
Alcoholpercentage: 10,5%
Geur- en smaakprofiel:
- Kleur: licht strogeel met een tikkie groen
- Geur: lekker floraal (acaciabloem) en frisse fruittonen (citroenschil, groene appel)
- Smaak: fris en delicaat, fruitig (appel, peer). In de afdronk een aangenaam zuurtje.
Aanbevelingen: uitstekend als aperitief. Lekker bij koude schotels en vis (gegrild of gebakken). Serveer bij 6-8 ̊C
Over de producent: de familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. De huidige eigenaars zijn de broers Settimo en Gino Pizzolato. Het domein zelf is zo’n 58 hectaren groot, maar daarnaast werken zij samen met een vijftal andere biologisch werkende producenten. Het domein ligt iets ten noorden van Treviso in de regio Veneto. Sinds 1991 zijn zij biologisch gecertificeerd.
Reviews
There are no reviews yet.