Prosecco Spumante – brut – bio DOC
La Cantina Pizzolato
Herkomst: Veneto, Italië
Kleur: wit
Vinificatie: zachte persing en traditionele vinificatie bij een 15-17 ̊C. Gevolgd door een natuurlijke fermentatie in stalen tanks gedurende minimaal 30 dagen.
Druivensoort: 100% Glera druif (van biologische aanbouw)
Alcoholpercentage: 11%
Geur- en smaakprofiel:
- Kleur: helder stro geel
- Geur: evenwichtige geuren van appels en citrus.
- Smaak: licht prikkelend door de stevige bubbels. Maar blijft zacht en fris, met een elegante afdronk.
Aanbevelingen: door zijn frisse, lichtvoetige karakter prima als aperitief en als feestelijke bubbel. Hij werkt dan (mond-)schoonmakend en eetlustopwekkend. In wijn-spijs combi heerlijk bij o.a Sushi en vegetarische gerechten. Serveren bi j4-6 ̊C
Over de producent: de familie Pizzolato is al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. De huidige eigenaars zijn de broers Settimo en Gino Pizzolato. Het domein zelf is zo’n 58 hectaren groot, maar daarnaast werken zij samen met een vijftal andere biologisch werkende producenten. Het domein ligt iets ten noorden van Treviso in de regio Veneto. Sinds 1991 zijn zij biologisch gecertificeerd.
Erica –
Heel verfrissend, zeker goed koel serveren.