Néh! Langhe Rosso – bio vegan DOC Vegan wijnen - ruime keus bij VinoPura.

Punset

Herkomst: Langhe, Piëmonte, Italië

Vinificatie: na handmatige pluk rusten de druiven kort in geperforeerde kisten voor optimale conservering (zie foto). De druiven worden ontsteeld waarna men de druiven spontaan laat vergisten bij een temperatuur onder de 30  ̊C. Door regelmatig overpompen van het sap wordt zoveel mogelijk kleur onttrokken aan de schil. Dit voorkomt tevens de vorming van harde tannines. Na een malolactische vergisting (waarmee de hardere zuren worden omgezet in vriendelijker ‘melk’zuren), wordt de definitieve blend van de verschillende druivensoorten gemaakt. Na botteling rust de wijn nog enkele maanden op fles.

Appellatie: Langhe DOC

Alcoholpercentage: 13%

Jaargang: 2018

Druivensoort: Barbera / Nebbiolo / Dolcetto (in variërende verhouding)

Smaakprofiel:

  • Kleur: diep robijn rood
  • Geur: naast stevige aroma’s van rood fruit (kers, cranberry, aardbei, framboos) ook stoere geuren van leer, zwarte olijf en iets aards.
  • Smaak:

Wijn-spijs: mooie match met krachtige vleessoorten (rund, lam, wild). Ook heerlijk bij pasta’s met stevige saus (ragu). Maar als alledaagse solo-wijn komt de Néh? Prima tot zijn recht.

Aanbeveling: serveren bij 16-18  ̊C

Marina Marcarino over haar wijngaard Azienda Punset:

Marina Marcarino

Mijn filosofie is om uitstekende wijnen te produceren in volledige harmonie met de natuur. Uitgaand van de veronderstelling dat biologische landbouw ons niet een niet serieus te nemen groep van alternatieve producenten zet, maar dat de certificering een verdere garantie moet zijn van te beschermen kwaliteit voor de consument. Ik wil mezelf echter ook confronteren met de wereld van het conventionele, en laten zien dat we groot kunnen worden met respect voor de natuur, het milieu en onszelf.

Dat is absoluut een persoonlijke keuze, soms moeilijk en ontwapenend. Op die momenten is het enige dat me helpt, een wandeling in de wijngaarden en een blik op de heuvels die ons omringen. Wat zou ik willen voor de toekomst? Mijn ervaring als voorbeeld van persoonlijke ontplooiing kunnen overbrengen aan de nieuwe generaties en hen aanmoedigen om mee te werken aan verduurzaming van onze levenswijze”.

Kleur

Rood

Land

Italië

Smaakprofiel

Licht / soepel / fruitig

Druivensoort

Barbera, Dolcetto, Nebbiolo

1 beoordeling voor Néh! Langhe Rosso (Punset) – bio vegan DOC

  1. jos.gerards

    Grappige naam en uitstraling. Maar wel een serieuze wijn. Erg lekker.

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…