Negroamaro – bio IGT
Antica Enotria / Azienda di Tuccio Raffaele
Herkomst: Cerignola, Puglia, Italië
Vinificatie: pluk in de laatste week van oktober (en dat is behoorlijk laat, zeker voor deze Zuid-Italiaanse regio), waarna de druiven ontsteeld en geperst worden. Dan volgt fermentatie in RVS tanks gedurende 12 dagen bij 25 ̊C. Rijping in grote eiken vaten voor 8 maanden gevolgd door 3 maanden op fles.
Appellatie: IGT Puglia
Alcoholpercentage: 13,5%
Jaargang: 2018
Druivensoort: 100% Negroamaro
Smaakprofiel:
- Kleur: robijnrood tot paars.
- Geur: elegant en geparfumeerd. Floraal (bloemen), fruitig (zwarte bessen, morellen) en tonen van vanille en geroosterd eikenhout
- Smaak: het mondgevoel is krachtig en stevig maar rond. De tannines zijn duidelijk aanwezig maar blijven vriendelijk. De smaak heeft iets van cassis en pruim. De afdronk is lekker lang.
Wijn-spijs: bij gegrild (rund-)vlees, pasta met ragu, kruidig lamsvlees, stevige risotto. Ook bij de borrel met Antipasti van gedroogde en gerijpte vleeswaren.
Aanbeveling: serveren bij 18 ̊C
thejoverberne –
Topper! Ben fan van deze zuid italiaanse wijnen. In deze proef je de zon