Né? Langhe Bianco – bio vegan DOC  Vegan wijnen - ruime keus bij VinoPura.

Punset

Herkomst: Langhe, Piëmonte, Italië

Vinificatie:  de verschillende druivensoorten worden separaat geperst en vergist. Pas na enkele maanden rust, worden de verschillende geassembleerd tot de gewenste samenstelling van Né? Daarna vindt botteling plaats.

Appellatie: Langhe DOC

Alcoholpercentage: 13%

Jaargang: 2019

Druivensoort: Arneis / Favorita / Cortese / Chardonnay (variërend in percentages)

Smaakprofiel:

  • Kleur: strogeel
  • Geur: intense aroma’s van bloemen en fruit (banaan, peer, groene appel)
  • Smaak: mooie balans tussen tonen van fruit, honing en zuren. Het mondgevoel is vriendelijk, droog en verfrissend.

Wijn-spijs: bij gerechten met pasta, schelpdieren en wit-vis. Ook zeker bij kip uit de oven. Bij de borrel met harde/rijpe kazen en stevige vleeswaren.

Aanbeveling: serveren bij 10-12  ̊C

Marina Marcarino over haar wijngaard Azienda Punset:

Marina Marcarino

Mijn filosofie is om uitstekende wijnen te produceren in volledige harmonie met de natuur. Uitgaand van de veronderstelling dat biologische landbouw ons niet een niet serieus te nemen groep van alternatieve producenten zet, maar dat de certificering een verdere garantie moet zijn van te beschermen kwaliteit voor de consument. Ik wil mezelf echter ook confronteren met de wereld van het conventionele, en laten zien dat we groot kunnen worden met respect voor de natuur, het milieu en onszelf.

Dat is absoluut een persoonlijke keuze, soms moeilijk en ontwapenend. Op die momenten is het enige dat me helpt, een wandeling in de wijngaarden en een blik op de heuvels die ons omringen. Wat zou ik willen voor de toekomst? Mijn ervaring als voorbeeld van persoonlijke ontplooiing kunnen overbrengen aan de nieuwe generaties en hen aanmoedigen om mee te werken aan verduurzaming van onze levenswijze”.

Kleur

Wit

Land

Italië

Smaakprofiel

Vol / zacht / breed

Druivensoort

Arneis, Chardonnay, Cortese, Favorita

1 beoordeling voor Né? Langhe Bianco (Punset) – bio vegan DOC

  1. anjasanders

    Moest even wennen aan deze wijn. De smaak van tropisch fruit was behoorlijk aanwezig. Maar toen we hem extra goed gekoeld hadden was hij top. Leuke uitstraling en naam trouwens.

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…