La Cura – merlot DOC

Azienda di Enrico Corsi

HERKOMST             Toscane, Italië

KLIMAAT                  Zeeklimaat

DRUIVENSOORT   100% Merlot

Over deze wijn:        Deze wijn wordt met de grootste zorg en aandacht voor detail gemaakt. De selectie van de druiven, maar ook het verwijderen van de steeltjes,  gebeurt volledig handmatig. Absolute topwijn uit Toscane, die in een beperkte oplage van slechts 3000 flessen wordt geproduceerd.

Jaargang:                   2013.  Deze wijn is nu perfect op dronk, maar heeft ook nog steeds bewaarpotentieel.

Vinificatie                 Handgeplukt, handmatige selectie van de druiven, waarbij ook de  steeltjes worden verwijderd. Fermentatie in stalen tanks. Daarna wordt de jonge wijn gedurende 12 maanden opgevoed in nieuwe houten vaten.  De finishing touch gebeurt daarna in oude houten vaten gedurende maar liefst 3 jaar.

OPVOEDING:          12 maanden op nieuwe houten vaten, gevolgd door 36 maanden op oude houten      vaten. Daarna nog 8 maanden op fles!

Alcohol:               15%.

Classificatie:            DOC

Geur- en smaakkenmerken:

Kleur: diep robijn rood

Geur : tonen van zwarte bessen, rijpe pruimen en bloemen

Smaak : complex, krachtig maar tegelijk elegant, kruidig met tonen van balsamico.   Zachte tannines en een lange afdronk

Gastronomie:  aanbevolen bij gerechten die hoog op smaak zijn zoals wildgerechten, stoofgerechten. 

Aanbeveling:  ideale schenktemperatuur: 16-18 graden C.

Over de wijnmaker: Enrico Corsi maakt deze wijn volledig integraal zelf. Dus verbouwen van de druiven, pluk, vinificatie en botteling is volledig van zijn hand! Een unieke wijn, op unieke wijze geproduceerd!

Kleur

Rood

Land

Italië

Smaakprofiel

Complex / krachtig / vol

2 beoordelingen voor La Cura – merlot DOC

  1. Peter

    Niet goedkoop, maar deze wijn is het prijskaartje waardig. Nou niet direct het eerste waar je aan denkt bij italiaanse topwijnen (..een Merlot, uit Toscane?!), maar dit is echt een feest in het glas. Complex, lange afdronk, zwoel…

  2. Francois

    Dit kan zich meten met heel veel beroemde wijnen uit Italië!

Een beoordeling toevoegen