Grappa Stravecchia

Punset

Omschrijving: Originele Italiaanse Grappa van het gedistilleerde residu van de wijndruiven die Punset overhoud na de productie van de eigen wijnen. In tegenstelling tot jonge Grappa’s die meestal kleurloos zijn, is dit een “Riserva” die maar liefst 36 maanden heeft gerijpt op eikenhouten vaten. Hierdoor is de kleur amber en de smaak en geur heerlijk delicaat en complex. De naam ‘Stravecchia’ verwijst naar de lange rijpingstijd op barrique.

Herkomst: Neive, Langhe/Barbaresco, Piëmonte, Italië

Grondstof: gefermenteerd restant van 100% Nebbiolo-druiven (residu dat overblijft na het persen van de wijndruiven). De druiven zijn van biologische aanbouw.

Distillatiemethode:   het restant van het vruchtvlees en schillen dat overblijft na het persen voor wijn, wordt gedestilleerd door verhitting in een stookketel. De verdampende alcohol, met daarin de aroma’s van de druiven, wordt gekoeld tot vloeistof (de jonge Grappa). Daarna rijpt deze grappe 36 maanden op eikenhout. Met deze extreem lange rijping op hout wordt dit officieel een Stravecchia Riserva.

Punset gebruikt voor het destilleren nog een traditionele ‘alambiek’ die verhit wordt d.m.v. stoom.

Rijping: in eiken vaten gedurende 36 maanden.

Smaakprofiel:

  • Kleur: amber
  • Geur: zeer aromatisch en intens
  • Smaak: zijdezacht met een complex palet

Alcoholpercentage: 40%

Inhoud: 70cl

Aanbevelingen:         Schenk en drink deze mooie, rijpe Grappa op kamertemperatuur. Dan komen de intense aroma’s en geuren het best tot zijn recht.

Alles weten over de herkomst en diverse soorten grappa? Lees dan hier verder….

Land

Italië

1 beoordeling voor Grappa ‘Stravecchia’ (Punset) – 3 jaar houtgerijpt

  1. Martijn Loonen

    Deze Grappa is zeer aromatisch en zacht. Vond m erg smakelijk.

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…