Vorige pagina

Ciliegiolo – IGT

Azienda Agricola La Pierotta

Herkomst: Toscane, Italië

Klimaat:  zeeklimaat

Druivensoort:  100% Ciliegiolo

Vinificatie:  in betonnen tanks bij 28 graden

Opvoeding:  in metalen tanks, daarna 6 maanden op fles

Alcoholpercentage: 14,5%

Appellatie:  IGT

Jaargang:  2013

Geur-  en smaakkenmerken:

Kleur: robijnrood tot paars

Geur : rood fruit (kers), peper

Smaak : krachtig maar vriendelijk, lange afdronk, gemiddeld in tannines. Mooie balans, zowel tussen soepelheid als tannineus, als tussen rond en fris.

Gastronomie:

aan te bevelen bij gebraden rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees, stoofgerechten, wild, krachtige vleeswaren (gedroogde ham, gedroogde worst)

Aanbevelingen:

Ideale schenktemperatuur: 18 graden. Deze wijn uit 2013 is nu perfect op dronk, maar heeft zeker nog bewaarpotentieel.

 

Kleur

Rood

Land

Italië

Smaakprofiel

Complex / krachtig / vol

1 beoordeling voor Ciliegiolo rood – IGT

  1. José

    krachtig maar vriendelijk. Je verwacht een veel duurdere wijn, dus goede prijs-kwaliteit zeg maar

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…