Ciliegiolo – IGT
Azienda Agricola La Pierotta
Herkomst: Toscane, Italië
Klimaat: zeeklimaat
Druivensoort: 100% Ciliegiolo
Vinificatie: in betonnen tanks bij 28 graden
Opvoeding: in metalen tanks, daarna 6 maanden op fles
Alcoholpercentage: 14,5%
Appellatie: IGT
Jaargang: 2013
Geur- en smaakprofiel:
- Kleur: robijnrood tot paars
- Geur : rood fruit (kers), peper
- Smaak : krachtig maar vriendelijk, lange afdronk, gemiddeld in tannines. Mooie balans, zowel tussen soepelheid als tannineus, als tussen rond en fris.
Gastronomie: aan te bevelen bij gebraden rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees, stoofgerechten, wild, krachtige vleeswaren (gedroogde ham, gedroogde worst)
Aanbevelingen: ideale schenktemperatuur: 18 graden. Deze wijn uit 2013 is nu op dronk, het bewaarpotentieel is beperkt.
José –
krachtig maar vriendelijk. Je verwacht een veel duurdere wijn, dus goede prijs-kwaliteit zeg maar