Cannitu Shiraz – bio IGP
Herkomst: Alcamo, Sicilië, Italië
Terroir: koude, regenachtige winter en warme winderige zomers
Kleur: robijnrood
Vinificatie: druiven van biologische teelt. Handgeplukt. Schilweking van 10-12 dagen bij een temperatuur van 20-22 ̊C
Appellatie: IGP Sicilië
Alcoholpercentage: 13,5%
Druivensoort: Shiraz 100%
Geur- en smaakkenmerken: rijke, volle geur van rijp fruit (o.a. pruim), kruidig (pepers). Tevens aardse tonen. De smaak is rond, vrij intens en kruidig.
Aanbevelingen: goede combi met rood vlees, gebraden vlees en stoofgerechten. Bij allerlei gerechten met champignons (ook bijvoorbeeld weer in combi met vlees). Ook bij middelrijpe kazen. Serveren bij 18 ̊C
Petra –
Wijn met karakter. Valt mij veel beter in de smaak dan bijv Zuid-Afrikaanse Shiraz die vaak qua smaak en mondgevoel erg over de top is.
Melanie van Tilburg –
Zeer kruidig en peperig, zoals een Shiraz volgens mij moet zijn. Je proeft in deze het klimaat van Sicilië. Niet zo over-the-top qua intensiteit zoals bijv shiraz uit zuid-afrika.