3 Passo Rosso – bio vegan
Cielo e Terra
Herkomst: Puglia, Italië
Kleur: rood
Klimaat: Zuid Italiaans, met milde invloed van de Adriatische Zee
Vinificatie: de 3 Passo (= 3 stappen) onstaat op een bijzondere wijze in 3 verschillende stadia. Om te beginnen gebruikt men deels overrijpe druiven. Ten tweede wordt de wijn meermaals overgepompt in koude tanks (hierdoor neemt de wijn extra veel smaak en aroma op uit de schillen en pitten). Ten derde wordt een deel gerijpt op hout.
Druivensoort/cépage: Sangiovese – Primitivo – Negroamaro. Natuurlijk druiven van biologische aanbouw.
Alcoholpercentage: 14%
Geur- en smaakkenmerken: rijpe, zwoele Zuid-Italiaanse wijn. In de neus tonen van mokka, gedroogd fruit en tabak. De smaak is lekker complex en geconcentreerd. Je proeft de zon!
Afdronk: middellang
Aanbevelingen: wijn die zich prima solo (dus zonder spijzen) laat drinken. Maar combineert ook prachtig met kazen (Pecorino!), prosciutto, Pancetta, truffel. Tip als maaltijdbegeleider: bij konijn! Ook natuurlijk bij steviger Italiaanse gerechten
Bewaartips: kan nog beperkt (2-3 jaar) opgelegd worden.
Over de producent:
groot familiebedrijf met eigen wijngaarden, maar tevens een samenwerkingsverband van telers ‘Gruppo Cantine Colli Berici’. De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo in 1908, op het Casa Defra landgoed, rond de bescheiden Cielo familie-wijngaard. Giovanni Cielo’s nieuwe wijnbedrijf was vanaf het begin direct succesvol, niet in de laatste plaats door de verleidelijk lekkere wijnen. Sinds Luca en Pierpaolo Cielo, de 4e generatie, het bedrijf hebben overgenomen, is men nog meer gaan focussen op de traditie in combinatie met de kennis van de wijnproducenten van de Colli Berici. Het assortiment bevat wijnen uit diverse Italiaanse wijngebieden.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.