3 Passo Bianco – Bio – vegan  Vegan wijnen - ruime keus bij VinoPura.

Cielo e Terra

Herkomst: Puglia, Italië

Kleur: wit

Klimaat: Zuid Italiaans, met milde invloed van de Adriatische Zee

Vinificatie: de 3 Passo (= 3 stappen) onstaat op een bijzondere wijze in 3 verschillende stadia. Als eerste stap selecteert men handmatig de beste, biologische druiven. Ten tweede gebruikt men deels overrijpe druiven. Ten derde krijgen de druiven een extra lange schilweking.

Druivensoort/cépage: Chardonnay – Fiano.  Druiven van biologische aanbouw

Alcoholpercentage: 13,5%

Geur- en smaakkenmerken: de neus vertoont fruitige tonen (denk o.a. aan rijp steenfruit), maar ook de geur van geroosterde (hazel-)noten en honing. Daarnaast floraal (weidebloemen). Het mondgevoel is lekker vol, bijna romig, maar blijft over het hele palet zacht en verfijnd. De afdronk is juist weer knisperend fris.

Afdronk: middellang

Aanbevelingen: prima wijn om solo (dus zonder spijzen) te drinken. Combineert prachtig met zachtere kazen, maar zelfs bij een voorgerecht met vettere vis (zalm, makreel) past deze perfect. Ook proberen: bij Vitello Tonato!

Serveren bij 10-12  ̊C

Over de producent:                                                                                     

groot familiebedrijf met eigen wijngaarden, maar tevens een samenwerkingsverband van telers ‘Gruppo Cantine Colli Berici’. De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo in 1908, op het Casa Defra landgoed, rond de bescheiden Cielo familie-wijngaard. Giovanni Cielo’s nieuwe wijnbedrijf was vanaf het begin direct succesvol, niet in de laatste plaats door de verleidelijk lekkere wijnen. Sinds Luca en Pierpaolo Cielo, de 4e generatie, het bedrijf hebben overgenomen, is men nog meer gaan focussen op de traditie in combinatie met de kennis van de wijnproducenten van de Colli Berici. Het assortiment bevat wijnen uit diverse Italiaanse wijngebieden.

Kleur

Wit

Land

Italië

Smaakprofiel

Vol / zacht / breed

Druivensoort

Chardonnay, Fiano

2 beoordelingen voor 3 Passo Bianco – Bio / vegan

  1. thejoverberne

    Vol en rond maar toch prachtig in balans. Dus geen overheersende zuren of zoetjes. Lange afdronk.

  2. Lourens Klips

    Yep, waardige witte variant van de 3 Passo Rosso!

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…