Vendange de Raisins Oubliés
Domaine de Maupas
Herkomst: Drôme Châtillon-en-Diois, Alpes de Provence, Frankrijk.
Grondsoort: kalksteen, klei.
Klimaat: een van hoogst gelegen AOC gebieden van Frankrijk in de zuidelijke Alpen. Harde winters, korte hevige zomer
Vinificatie: 0p ambachtelijke wijze door natuurlijke fermentatie. Deze ‘vergeten’ druiven worden extreem laat geplukt, pas nadat vorst en/of sneeuw over de druiven is gegaan. Door de kou en sneeuw, in combinatie met de late pluk, onstaat een spontane ‘edele rotting’, een procédé dat ook gebruikt wordt bij de wereldberoemde zoete wijn Chateau d’Ycuem.
De wijn is gemaakt van biologisch geteelde druiven volgens de strikte eisen van de franse Agriculture Biologique certificering.
Druivensoort: Chardonnay
Alcoholpercentage: 15 %
Kleur: goud/amber
Geur- en smaakprofiel:
- Geur: honing, kweepeer, geroosterde hazelnoten.
- Smaak: rijpe druiven met geconcentreerde suikers, noten
Aanbevelingen
Als dessertwijn bij chocolade of pittige nagerechten. Maar probeer ook zeker bij een eerdere gang zoals Foie Gras, of zelfs als aperitief. Licht gekoeld serveren, als aperitief goed gekoeld.
Dit domaine is gelegen in het natuurreservaat Parc du Vercors. Hierdoor kan alleen op strikt biologische grondslag worden verbouwd. Deze lijn wordt doorgetrokken, door het gedeeltelijke gebruik van paarden in de velden. Bij de vinificatie ook enkel natuurlijke hulpmiddelen.
Het streekkarakter van de wijn komt sterk naar voren in het kruidige bouquet en smaak.
Reviews
There are no reviews yet.