BIO ROUGE – IGP

Vignerons de Tornac

Herkomst                   Tornac, Cevennes (Languedoc), Frankrijk.

Jaargang                     2018

Appellatie                  IGP, Vin de Pays

Kleur                             diep rood

Grondsoort                 kalksteen, klei.

Klimaat                         Het gebied ligt aan de zuidkant van de Cevennes. Dit is een glooiend gebied vanuit de hogere bergen naar de zee. In deze ‘garigues’ heerst in de zomer een droog Mediterraan klimaat.

Vinificatie                   Op ambachtelijke wijze door natuurlijke fermentatie. De wijn is gemaakt van biologisch geteelde druiven volgens de strikte eisen van de franse Agriculture Biologique certificering. Het AB logo is op het etiket.

Druivensoort/Cépage    80% Merlot en 20% Syrah

Alcoholpercentage         13,5º

Geur en smaak kenmerken

Diep rode wijn waarbij het duidelijk wordt dat door de extra aandacht in de biologische teelt de wijnstokken alle tijd en gelegenheid hebben gehad om smaak aan de druiven te schenken. In de geur een hint van ‘sigarenkist’, en da’s bijzonder want deze wijn is niet op hout gerijpt! Daarnaast in de neus: rood fruit (cassis, braam). De samenstelling van Merlot en Syrah druiven blijkt ook hier weer een heel goede combinatie: het toegankelijke karakter van de Merlot, met een pittige ‘byte’ van de Syrah. Licht tannineus, mooi in balans. De afdronk is middellang en licht tintellend.

Aanbevelingen

De wijn kan op vele momenten worden gedronken.

Aan tafel een goede begeleider van vleesgerechten, de kaasplank. Zelfs een zwaarder gerecht met roomsauzen of wild zijn een goede match voor deze wijn.

Bewaartips

Is op dronk, maar kan nog enkele jaren bewaard worden.

Kleur

Rood

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Stevig / zacht / romig

2 beoordelingen voor Tornac Bio Rouge – IGP

  1. John V

    Soepele wijn, veel geur en smaak. Is in het glas een ‘dikkere’ wijn dan het etiket en de prijs doet verwachten.

  2. Astrid

    Verrukkelijke wijn. Was beetje huiverig voor een biologische rode wijn, maar deze is dus echt een heerlijke doordrinker.

Een beoordeling toevoegen