Tendem – sauvignon blanc – IGP

Tendem staat voor: het samengaan van het ambachtelijke én moderne wijnmaken, een huwelijk tussen duurzame wijn en een trendy uitstraling. Maar vooral ook: samen genieten!

Herkomst: Pays d’Oc, Frankrijk

Terroir:  klei-kalksteen bodem

Kleur:  helder lichtgeel met groene reflecties

Vinificatie: nachtelijke pluk voor optimaal behoud van alle aroma’s. Duurzame teelt op kiezelgrond. De grond wordt slechts selectief geploegd zodat micro-organismen en kruiden zorgen voor een betere biodiversiteit van de bodem. Hulpmiddelen ter bestrijding van ziektekiemen worden slechts minimaal en selectief toegepast.

Appellatie: IGP d’Oc

Alcoholpercentage: 12,5%

Afsluiting: schroefdop

Druivensoort: 100% sauvignon blanc

Geur- en smaakkenmerken: geuren van exotisch fruit. Het mondgevoel is verfrissend met duidelijke maar niet overheersende zuren. Het mondgevoel blijft over de gehele lengte mooi in balans.

Aanbevelingen: Mooie combi met vele (lichtere) visgerechten.  Voelt zich ook prettig bij salades met frisse dressings. Natuurlijk ook heerlijk als solo-wijn. Serveren bij 12  ̊C.

Kleur

Wit

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Licht / fris / strak

Druivensoort

Sauvignon

2 beoordelingen voor Tendem – sauvignon blanc – IGP

  1. T.

    Lekker fris en niet te veel zuren. En lekker betaalbaar

  2. T.

    Heerlijke sauvignon, zeker voor dit geld. Wat ik erg prettig vind is dat de voor franse sauvignon vaak erg duidelijke zuren, bij deze kenmerkend maar zeker niet overheersend zijn. Mooi in balans dus!

Een beoordeling toevoegen