Pur Sans Sulfites – rood – BIO

Vignerons de Tornac

Herkomst                                 Cevennes, Frankrijk.

Jaargang                                   2019

Kleur                                          rood

Grondsoort                              kalksteen, klei.

Klimaat                                      Het gebied ligt aan de zuidkant van de Cevennes. Dit is een glooiend gebied vanuit de hogere bergen naar de zee. In deze ‘garigues’ heerst in de zomer een droog Mediterraan klimaat.

Vinificatie                                 Op ambachtelijke wijze door natuurlijke fermentatie.

De wijn is gemaakt van biologisch geteelde druiven volgens de strikte eisen van de franse Agriculture Biologique certificering. De productlijn Pur Sans Sulfite (zie ook de witte en rosé variant in ons assortiment), brengt vinificatie verder terug naar de natuur omdat er geen extra sulfiet wordt toegevoegd. Om iedere vorm van ongewenste besmetting uit te sluiten, werkt men volgens een onberispelijke hygiëne in het hele proces.

Het resultaat: pure kwaliteit! Geschikt voor mensen met een allergie voor sulfiet.

Druivensoort/Cépage           100% Marselan, zonder anti-oxidanten (sulfiet) gemaakt, dus echt bio.

Alcoholpercentage                 13,5º

Geur- en smaak kenmerken

Mooie, fruitige wijn. Geur van rijp rood fruit en op de achtergrond wat aardse tonen. De smaak heeft in de aanzet een licht zoetje, dat snel overgaat in een lekker sappige smaak van bessen, bosvruchten en cassis. Je kunt de smaak ook wel omschrijven als ‘jam-ig’

P.S.: door de puur natuurlijke gisting en het achterwege blijven van filtering, kan deze wijn wel wat depot bevatten. Dit geeft een positieve bijdrage aan de smaak en kwaliteit van deze wijn, maar vraagt wel soms wat discipline bij het uitschenken.

Aanbevelingen

De wijn kan op vele momenten worden gedronken.

Aan tafel is het een goede begeleider bij rode vleesgerechten of de kaasplank. Trekt als het ware een tweede ‘register’open bij vettige spijzen als stamppot met spek, droge worst en dat soort typische winterkost.

Bewaartips

De wijn is op dronk maar kan nog enige jaren opgelegd worden.

Kleur

Rood

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Licht / soepel / fruitig

2 beoordelingen voor Pur Sans Sulfites – rood – bio

  1. Peter

    Deze wijn besteld omdat er steeds meer negatieve verhalen zijn over de toevoegingen in wijn. En omdat deze biologisch en zonder sulfiet is….. Maar dit is dus gewoon een hele mooie wijn. Lekker fruitig en zeker niet vlak of zo. Aanrader, ook als het je niet om bio of sulfiet zou gaan

  2. admin

    voortreffelijk

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…