Pinot Blanc – bio AOC
Domaine Charles Baur
Herkomst: Eguisheim, Elzas, Frankrijk
Vinificatie: handmatige pluk en sortering. Pneumatische persing van de hele druiven. Daarna lekker trage fermentatie onder doorlopende temperatuur controle. Rijping gedurende 9 maanden in RVS tanks, met fijne droesem.
Appellatie: AOC Alsace
Alcoholpercentage: 13%
Jaargang: 2018
Druivensoort: 100% Pinot Blanc
Smaakprofiel:
- Kleur: goudgeel
- Geur: frisse fruitgeuren (o.a. perzik, citrus en groene appel).
- Smaak: mondgevoel is soepel en licht romig met milde zuren. De afdronk is redelijk lang.
Aanbevelingen: serveren bij 10-12 ̊C
Wijn-spijs: bij asperges (!) en groente/vegaschotels. Heerlijk bij sushi en zeevruchten (mosselen, oesters). Bij de borrel: zachte kazen en lichte vleeswaren. Ook heerlijk bij Flammkuchen (een gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Elzas)
Onderscheidingen:
- 90 punten in Wine Enthusiast
Martijn Loonen –
Een hele mooie wijn, erg fris en soepel. Lekker bij de eerste asperges!