Pastis Traditionnel
Jacoulot
Geur- en smaakprofiel: super complex en aromatisch met frisse tonen van anijs en kruiden. Én als kadootje een vleugje zoethout.
Productie/distillatie: gemaakt van essentiele olien van steranijs en destillatie van planten uit de Mediterrané en de Alpen (groene anijs, venkel, citroenmelisse). Als finishing touch volgt een infusie van zoethout.
Herkomst: Bourgogne (Romanèche-Thorins), Frankrijk
Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 45%
Aanbevelingen + serveersuggesties:
- De traditionele manier: 1 deel Pastis + 5/6 delen water
- Als zomerse cocktail: 1 deel Pastis + 4 delen jus d’orange + 1 theelepel citroensap + scheutje Creme de Peche (Jacoulot). Shaken met ijsklontjes en uitschenken in cocktailglas. Decoreer met een schijfje citroen.
- Pastis Spritz: 1 deel Pastis + 2 delen Prosecco Treviso + flinke scheut bruiswater. Voeg wat ijsklontjes toe en decoreer met een schijfje sinaasappel.
- Aan tafel een bijzondere begeleider bij visgerechten
- In de keuken perfect voor het flamberen van gamba’s
Reviews
There are no reviews yet.