Moulin Blanc – Pinot Noir – bio IGP
J. Mourat
Moulin Blanc is een uniek gebiedje rondom een symbolische witte windmolen. Dit wijngebied heeft voornamelijk oude PinotNoir-stokken. Deze stokken in combinatie met de rijke kleigronden staan garant voor een optimale rijping van de druiven. Het resultaat: een rijke en fruitige wijn met de typische frisheid van Pinot Noir
Beschrijving:
Herkomst: Val de Loire, Vendée
Klimaat: zeeklimaat
Druivensoort: Pinot Noir
Vinificatie: handmatige pluk. Malolactische fermentatie en spontane vergisting (met inheemse gisten) gedurende 15 dagen met regelmatige circulatie.
Opvoeding: 6 maanden op houten vaten
Certificering: biologisch
Alcoholpercentage: 12,5%
Classificatie: IGP
Jaargang: 2017
Geur- en smaakprofiel:
- Kleur: diep rood
- Geur: donkere fruitsoorten en kruiden.
- Smaak: licht mondgevoel, droog, verfrissend door lichte zuren. Met de smaak van donker fruit (bessen, framboos), licht kruidig (peper), mooie balans tussen fruit en kruiden.
Gastronomie: als solo-wijn. In de wijn-spijs combi bij lichtere gerechten. Bij deze lichte wijn kan dat zowel vlees als vis zijn
Aanbeveling: wijn met bewaarpotentieel
AntoineR –
Ik ben eigenlijk niet zo’n Pinot Noir drinker. Vaak hoog in de zuren. Of het aan de regio van deze wijn ligt (Loire) weet ik niet, maar deze is eigenlijk best mooi in balans.