Marc d’Alsace Gewurztraminer – AOC
Charles Baur
Herkomst: Eguisheim, Elzas, Frankrijk
Grondstof: gefermenteerd druivenschillen van 100% Gewurztraminer-druiven (residu dat overblijft na het persen van de wijndruiven). De druiven zijn van biologische aanbouw.
Distillatiemethode: het restant van het vruchtvlees en schillen dat overblijft na het persen voor wijn, wordt gedestilleerd door verhitting in een stookketel. De drank wordt 2 maal gedestilleerd.
Rijping: 12 maanden op stalen vaten.
Smaakprofiel:
- Kleur: helder (kleurloos)
- Geur: zeer aromatische en intense tonen van kruiden en bloemen.
- Smaak: stevig en vol, maar met heel veel finesse.
Alcoholpercentage: 45%
Inhoud: 70cl
Aanbevelingen: schenk en drink deze mooie Marc d’Alsace bij voorkeur gekoeld (8 – 10 °C). Heerlijk als digestief na de maaltijd. Past mooi bij een sorbet (bijv. van citroen, peer, pruim).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.