Liqueur de Châtaigne (kastanjelikeur)
Jacoulot (lees hier alles over de makers)
Beschrijving: likeur van kastanjes. Gemaakt van kastanjes uit de Bourgogne streek.
Productie/distillatie: de kastanjes fermenteren ongeveer 2 maanden in alcohol. Hierdoor worden alle smaken, aroma’s en kleur onttrokken aan de vruchten.
Herkomst: Bourgogne (Romanèche-Thorins), Frankrijk
Kleur: amber/licht bruin
Inhoud: 70 cl
Alcoholpercentage: 18%
Geur- en smaakkenmerken: roomachtig, zoet, met noot-tonen. De smaak is krachtig met een lange afdronk.
Aanbevelingen:
- Als digestief: koel serveren.
- In de keuken: voeg een scheutje toe aan stevige stoofgerechten voor een ware smaakexplosie.
- Wijn-spijs combi: goeie match met eendenborst en paté’s
- Bij patisserie: toe te passen in ijs en gebaksoorten.
- In cocktails: voeg een scheutje toe aan witte wijn of Crémant.
- Desserts: decoreer vanille ijs met chocoladeschilfers en besprenkel dan met Liqueur de Châtaigne.
VicToor –
Erg goed van kwaliteit deze. Duidelijk van natuurlijke ingredienten gemaakt
John V –
Gebruik dit veel in de keuken. Moeilijk te vinden in Nederland