Chasan ‘Les Vieilles Pierres’ – IGP

Vignerons de la Porte des Cévennes

Herkomst: Massillargues-Attuech, Cevennes, Frankrijk

Kleur:  wit

Klimaat: het gebied ligt aan de zuidkant van de Cevennes. Dit is een glooiend gebied vanuit de hogere bergen naar de zee. In deze ‘garigues’ heerst in de zomer een droog Mediterraan klimaat.

Vinificatie: op ambachtelijke wijze door natuurlijke fermentatie in gekoelde tanks.  De pluk van deze druiven gebeurt in de vroege ochtend, als de temperaturen nog laag zijn. Daarmee borgt men de kwaliteit en de frisheid.

Appellatie: IGP Cévennes

Alcoholpercentage: 13%

Druivensoort:  100% Chasan. Deze druivensoort is typisch voor deze streek. De Chasan-druif is een kruising tussen Chardonnay en Listan: daarmee is het een mooi alternatief voor Chardonnay. Chasan heeft dat vlotte van Chardonnay, maar is op meerdere vlakken soms net iets spannender.

Smaakprofiel:

  • Kleur: goudgeel met mooie glans
  • Geur: zacht steenfruit (abrikoos, perzik), maar ook bloemig.
  • Smaak: licht mollig, met tonen van rijp fruit en een hint van (hazel-)noot. Verfrissend in de afdronk.

Aanbevelingen: als wijn-spijs combi met kazen, vis of witvlees. De smaak is krachtig genoeg om te combineren met sauzen en gerechten met room. Ook aan te bevelen als aperitief-wijn.  Aanbevolen serveertemperatuur is 10-12 graden C.

Kleur

Wit

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Vol / zacht / breed

Druivensoort

Chasan

1 beoordeling voor Chasan ‘Les Vieilles Pierres’ blanc – IGP (Cevennes)

  1. MarieJosé

    Heb mij laten verleiden tot deze wijn omdat ik deze druif niet kende. En geen spijt van, want vind hem super. Kan hem het best omschrijven als heel natuurlijk van smaak.

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…