Grenouillère – Bio IGP
J. Mourat
Herkomst: Loire Meridionale, Frankrijk
Klimaat: Zeeklimaat
Terroir: hoger gelegen terassen
Kleur: rood
Jaargang: 2016
Druivensoort: 100% Negrette
Vinificatie: zeer oude wijnstokken (80 jaar en ouder). Handmatige pluk en selectie, malolactische fermentatie. De wijn wordt niet gefilterd zodat het palet aan geuren en smaken nóg rijker wordt. Opvoeding van 12 maanden op grote houten vaten.
Alcoholpercentage: 13,5%
Appellatie: IGP
Geur- en smaakprofiel:
- Kleur: robijnrood
- Geur : floraal (rozen), donker fruit (zwarte kers, bessen), ietsje kruidig (peper). Maar ook een licht zoetje (bosbessen jam).
- Smaak : licht en verfrissend mondgevoel met milde zuren en lichte tannines (de houtrijping is duidelijk herkenbaar, maar doordat gebruik is gemaakt van grote vaten, zijn de tannines niet overheersend). De afdronk is kort tot middellang
Gastronomie: bij salades met duif of fazant. Bij kalfsvlees. Ook bij lichtere vleeswaren en kazen.
Aanbeveling: schenktemperatuur 16-18 graden C.
Reviews
There are no reviews yet.