Fine Bourgogne
Jacoulot
Beschrijving: Marc de Bourgogne met maar liefst 7 jaar rijping op houten vaten. Deze extra verfijnde variant van Jacoulot’s Marc heeft een uiterst delicaat mondgevoel, is zijdezacht en subtiel.
Productie/distillatie: een Marc is het distillaat van het vaste residu dat overblijft na de persing van druiven voor het maken van wijn (dus de schillen, vruchtvlees, pitten). Meestal wordt hiervoor een mengsel gebruikt van Chardonnay, Pinot Noir en Gamay druiven. Bij Jacoulot kiest men er echter voor om uitsluitend Pinot Noir druiven te gebruiken. Het distillaat daalt gedurende de rijping op hout van een alcoholpercentage van 52% naar 45% (het zogenaamde ‘Engelen deel’). Het resultaat is een Marc met uitzonderlijke diepgang en complexiteit.
Herkomst: Bourgogne (Romanèche-Thorins), Frankrijk
Kleur: goudgeel tot koper
Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 45%
Geur- en smaakprofiel:
- geur: gedroogd en gekonfijt fruit, toetsen van boter, honing en caramel.
- smaak: krachtig en vol met een mooie balans.
Aanbevelingen: als digestief geserveerd op kamertemperatuur. Voor gebruik in de keuken: ideaal om mee te flamberen (aanrader: bij het bakken van garnalen), voor het maken van een stoofgerecht met konijn: het konijn 24 uur marineren met toevoeging van een ruime scheut Fine Bourgogne!
Walter –
Kende deze Marc variant niet, maar toch maar eens geprobeerd naast een ‘gewone’ Marc. Maar ik ben dus fan nu!