Vorige pagina

Fine Bourgogne

Jacoulot

Beschrijving: Marc de Bourgogne met maar liefst 20 jaar rijping op houten vaten! Uiterst delicaat mondgevoel, flexibel en subtiel.

Productie/distillatie: een Marc is het distillaat van het vaste residu dat overblijft na de persing van druiven voor het maken van wijn (dus de schillen, vruchtvlees, pitten). Meestal wordt hiervoor een mengsel gebruikt van Chardonnay, Pinot Noir en Gamay druiven. Bij Jacoulot kiest men er echter voor om uitsluitend Pinot Noir druiven te gebruiken. Het distillaat daalt gedurende de rijping op hout van een alcoholpercentage van 52% naar 45% (het zogenaamde ‘Engelen deel’). Het resultaat is een Marc met nog meer diepgang en complexiteit.

Herkomst: Bourgogne (Romanèche-Thorins), Frankrijk

Kleur: goudgeel tot koper

Inhoud: 70cl

Alcoholpercentage: 45%

Geur- en smaakkenmerken: geur van gedroogd en gekonfijt fruit, toetsen van boter, honing en caramel. Smaak is krachtig en vol met een mooie balans.
Aanbevelingen: als digestief geserveerd op kamertemperatuur. Voor gebruik in de keuken: ideaal om mee te flamberen (aanrader: bij het bakken van garnalen), voor het maken van een stoofgerecht met konijn: het konijn 24 uur marineren met toevoeging van een ruime scheut Fine Bourgogne!

Land

Frankrijk

1 beoordeling voor Fine Bourgogne (Marc) – AOC (+mini)

  1. Walter

    Kende deze Marc variant niet, maar toch maar eens geprobeerd naast een ‘gewone’ Marc. Maar ik ben dus fan nu!

Een beoordeling toevoegen