Vorige pagina

Marc de Bourgogne – l’Authentique

Jacoulot

Beschrijving:  authentieke Marc de Bourgogne met 7 jaar rijping op oude, eikenhouten vaten. Door het gebruik van deze oudere vaten is deze Marc milder in de tannines. Deze bekroonde Marc van het beroemde huis Jacoulot wordt wel als referentie genoemd voor alle Marc de Bourgognes. Door het ambacht en de passie van de familie Jacoulot, is deze Marc uitzonderlijk rond, soepel en fruitig

Productie/distillatie: een Marc is het distillaat van het vaste residu dat overblijft na de persing van druiven voor het maken van wijn (dus de schillen, vruchtvlees, pitten). Meestal wordt hiervoor een mengsel gebruikt van Chardonnay, Pinot Noir en Gamay druiven. Bij Jacoulot kiest men er echter voor om uitsluitend Pinot Noir druiven te gebruiken. Het distillaat daalt gedurende de rijping op hout van een alcoholpercentage van 52% naar 45% (het zogenaamde ‘Engelen deel’). Het resultaat is een Marc met nog meer diepgang en complexiteit.

Herkomst: Bourgogne (Romanèche-Thorins), Frankrijk

Kleur: goudgeel

Inhoud: 70cl

Alcoholpercentage: 45%

Druivensoort: 100% Pinot Noir

Geur- en smaakkenmerken: fijne, elegante neus die doet denken aan verse druiven, aardse tonen en een vleugje sandelhout. Heeft een krachtig mondgevoel, volle body, karaktervol en een smaak die doet denken aan rozijnen. Rond, soepel en fruitig. Ondanks dat, toch frisheid in de afdronk.

Aanbevelingen: als digestief, geserveerd op kamertemperatuur. Zeker ook eens proberen: schenk de Marc de Bourgogne, na het ledigen van jouw koffie in de nog warme koffiekop!

Meer weten over Eau de Vie’s (Marc – Grappa – Calvados)?  Klik hier…

Land

Frankrijk

4 beoordelingen voor Marc de Bourgogne – l’Authentique – AOC

 1. Michiel

  Erg goed deze, en zeer zacht van smaak

 2. R.B. van Gullick

  Nog niet zo lang geleden eindelijk een Marc tegengekomen bij een slijter in Arnhem. Deze had een schroefdop, wat ik eigenlijk al raar vond voor gedistilleerd. Was ook niet duur (iets meer dan €20 geloof ik). Belangrijkste was dat ik hem gewoon niet lekker vond. Vlak in aanzet en juist weer scherp i nde afdronk. Terwijl ik Marc debourgogne juist ken als een milde drank. Deze die ik vond op Vinopura is wel zoals ik hem herinner en dus zijn prijs meer dan waard!

 3. Co

  Bij geen enkele slijter hier in de buurt te vinden. Gelukkig nu dus wel online.

 4. Richard

  Ik ken deze van mijn vakanties in Frankrijk. Wist niet eens dat dit ook in Nederland te koop was. Ik zie dat op deze site ook de ‘fine’ van hetzelfde merk verkrijgbaar is. Wordt mijn volgende bestelling…Goed bezig Vinopura.

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…