Crème de Pêche de Vigne
Jacoulot
Beschrijving: likeur van kleine, zogenaamde ‘wilde’ perziken die in de Bourgogne-streek vaak gekweekt worden tussen de wijngaarden . Deze speciale perziksoort bevat beduidend meer aroma dan de perziken die wij normaal als handfruit eten.
Productie/distillatie: na de pluk, fermenteren de vruchten ongeveer 2 maanden in alcohol. Hierdoor worden alle smaken, de amberkleur en de natuurlijke suiker onttrokken aan het fruit.
Herkomst: Bourgogne (Romanèche-Thorins), Frankrijk
Kleur: amber/koper
Inhoud: 70 cl
Alcoholpercentage: 18%
Geur- en smaakprofiel: de geur is zeer aromatisch, met -natuurlijk- tonen van perzik, maar ook een vlaag van citroen. De smaak is verleidelijk zoet, licht stroperig, en overduidelijk perzik.
Aanbevelingen:
- Als dessertwijn: koel serveren.
- In de keuken: voeg Creme de Peche toe aan creme fraiche en roer dit door het bakvet van o.a. licht varkensvlees of kalfsvlees. Dit geeft een romige saus met een bijzondere smaak.
- Bij patisserie: toe te passen in ijs en gebaksoorten
- In cocktails: voeg een scheutje toe aan Cremant (de Die) voor een verleidelijke, mousserende drank
- Desserts: sprenkel als smaakmaker over desserts en fruitcocktails
- In de verleidelijke zomercocktail Muska Spritz (klik hier voor het recept)
R.B. van Gullick –
Heel natuurlijk van smaak. De perzikken spatten bijna je glas uit