Crème de Figue (vijgenlikeur) 70cl
Jacoulot
Beschrijving: likeur van verse vijgen.
Productie/distillatie: gemaakt van het natuurlijke, ongefilterde sap van verse vijgen.
Herkomst: Bourgogne (Romanèche-Thorins), Frankrijk
Kleur: diep amber
Inhoud: 70 cl
Alcoholpercentage: 16%
Geur- en smaakkenmerken: typische, diepe aroma’s van vijgen. Zoet met de rijke smaak van zongerijpte vijgen.
Aanbevelingen:
- Als aperitief of als digestief: in beide gevallen puur en ijskoud serveren.
- In de keuken: stoof fijngesneden stukjes appel en peer in een flinke scheut Crème de Figue tot een compôte. Serveer deze bij varkensvlees (bijv. kotelet, maar ook lever). Drink hierbij een glas droge witte wijn.
- Bij patisserie: toe te passen in ijs- en gebaksoorten
- Desserts: sprenkel als smaakmaker over vanille-ijs met geroosterd amandelschaafsel. Serveer hierbij een glas Cremant de Die.
Natasja –
Zo’n typische likeur waar je echt van alles mee kunt doen. In mijn keuken staat hij altijd op het aanrecht en hij wordt dan ook gebruik in allerlei gerechten (stoofgerechten bijv.), desserts met fruit, maar met name ook veel in gebak e.d. Daarnaast smaakt hij ook prima zo 😉