Crème de Cassis de Dijon
Jacoulot
Beschrijving: likeur van zwarte bessen, Jacoulot gebruikt hiervoor uitsluitend de soort ‘Noir de Bourgogne’
Productie/distillatie: na de pluk, fermenteren de bessen 10-12 weken in neutrale alcohol. De bessen worden daarvoor niet geperst, maar alleen geweekt in de alcohol (infusie). Men spreekt dan ook wel van ‘het eerste maagdelijke sap’. Pas op het eind van dit proces, als alle smaken en aroma’s maximaal zijn overgedragen, worden de bessen geperst.
Herkomst: Bourgogne (Romanèche-Thorins), Frankrijk
Kleur: amber/koper
Inhoud: 70 cl
Alcoholpercentage: 18%
Geur- en smaakkenmerken: uitzonderlijk aromatisch, met tonen van geconcentreerd fruit. De smaak is fluweelzacht en ontwikkeld zich en dan komen kersen, frambozen en zelfs donkere chocolade naar voren.
Aanbevelingen:
- Als dessertwijn: extra koel serveren.
- Bij patisserie: als smaakmaker in cake/taart
- In cocktails: voeg een scheutje toe aan witte wijn, of maak de beroemde ‘Kir Royal’ door een borrelglaasje Creme de Cassis de Dijon toe te voegen aan een droge mousserende wijn (bijv. Cremant de Die) of zelfs champagne.
- Desserts: sprenkel over vruchtensorbet.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.