Coquelicot – vermentino – bio
In het hart van de Roussillon, ligt de unieke, beschermde wijngaard genaamd “l’Agly”. Dit terroir gebruikt Bruno Andreu om zijn speciale project Coquelicot te laten groeien. Coquelicot (Klaproos), verwijst naar de bloem die hier in de lente groeit. De viognier-druiven zijn natuurlijk biologisch geteeld. Het domein wordt bewerkt in volledige harmonie met de natuur en biodiversiteit.
Deze topwijn wordt slechts in een oplage van 2000 flessen gemaakt.
Herkomst: Roussillon (Herault), Frankrijk
Appellatie: IGP Pays d’Oc
Kleur: wit
Vinificatie: druiven van biologische teelt. Handgeplukt. Directe persing, waarna fermentatie en 3 maanden rijping in thermogeregelde roestvrijstalen tanks. Traditionele vinificatie met nog 2 jaar veroudering.
Alcoholpercentage: 13%
Druivensoort: vermentino 100%. De vermentino is van origine een Italiaanse druif die inmiddels ook terrein wint in de Languedoc.
Geur- en smaakprofiel:
- Kleur: lichtgeel met een tintje groen
- Geur: prachtig aromatisch met tonen van fris fruit (o.a. Granny Smith) en ook tropisch fruit
- Smaak: redelijk stevig mondgevoel, maar blijft over de hele lengte verfrissend. Lange afdronk.
Aanbevelingen: verfrissend in de zon op het terras. Aan tafel klassiek lekker bij vis: niet alleen witvis , maar ook de wat uitgesprokener soorten. Ook heerlijk bij pasta’s met vis. Koel serveren (6-8 ̊C)