Coquelicot – Syrah – bio IGP
In het hart van de Roussillon, ligt de unieke, beschermde wijngaard genaamd “l’Agly”. Dit terroir gebruikt Bruno Andreu om zijn speciale project Coquelicot te laten groeien. Coquelicot (Klaproos), verwijst naar de bloem die hier in de lente groeit. De syrah-druiven zijn natuurlijk biologisch geteeld. Deze topwijn wordt slechts in een oplage van 2000 flessen gemaakt.
Herkomst: Roussillon, Frankrijk
Appellatie: IGP Côtes Catalanes
Kleur: rood (diep paars)
Vinificatie: druiven van biologische teelt. Handgeplukt. Traditionele vinificatie. Overpompen en extra circulatie van de most om zo veel mogelijk smaak en aroma op te nemen.
Alcoholpercentage: 15%
Druivensoort: syrah 100%
Geur- en smaakprofiel: complex in de neus met aroma’s van rijp rood fruit en aardse/bos-achtige tonen. Intens mondgevoel (mede door het stevige alcoholgehalte): kruidig en tonen van zoethout en cerise. Vriendelijke, zijdezachte tannines.
Aanbevelingen: Ultiem in combi met geroosterd / gegrilld vlees. Bij gerijpt rundvlees. Heerlijk bij oude kazen. Serveren op kamertemperatuur (18 ̊C)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Michiel –
Wow, wat een krachtpatser. Het stevige alcoholpercentage geeft een intens mondgevoel. Maar dit gaat niet ten kosten van de andere aroma’s.