Clos Saint Andre – bio AOC (J. Mourat)
Vignerons Mourat – Clos Saint Andre
Herkomst: Fiefs Vendéens Mareuil, Loire/Vendée, Frankrijk
Klimaat: Zeeklimaat
Terroir: vulcanische ondergrond. Het domein was ooit het eigendom van de beroemde wijnfamilie Taittinger. Jérémie Mourat heeft er sinds zijn aankoop in 2006 een eigen project van gemaakt, en is gelijk omgeschakeld naar biologische wijnbouw.
Kleur: wit
Druivensoort: Chenin 90/Chardonnay 10
Vinificatie: handmatige pluk en selectie, malolactische fermentatie
Opvoeding: 12 maanden ‘sur lie’
Certificering: biologisch
Alcoholpercentage: 14º.
Appellatie: AOC
Geur- en smaakprofiel:
- Kleur: licht, goudkleurig
- Geur : bloemig, steenfruit (nectarine, abrikoos), maar ook rijpe appel
- Smaak : licht fris, zwoelig in de afdronk
Afdronk: middellang
Gastronomie: serveren bij vis in/met romige saus, kipfilet, salade
Aanbeveling: schenktemperatuur 12-14 graden C.
Francois –
Kost en paar centen, maar is het dubbel waard