Clairette de Die – Rosée ‘Douce Effervescence’ (Grain de Rosée)
Georges Raspail
Domaine Raspail maakt sinds enkele jaren deze bijzondere rosé variant van hun bekende Clairette de Die. Zij brengen hiermee als eerste een unieke Rosé-Clairette op de markt. En die is LEKKER!
Beschrijving
Kleur: rose
Herkomst: Diois (Drôme), Frankrijk
Type: ‘Pet Nat’ (Petillant Naturel), gemaakt volgens de Methode Dioise Ancestrale
Druivensoort: Muscat 90 – Gamay 10
Geur- en smaakkenmerken: fris-zoete geur, met tonen van zacht rood fruit. Parelt in het glas, prikkelt verfrissend in de mond.
Klimaat: de wijngaarden liggen aan de zuidflank van een hoge berg in de Alpes Maritime. Dit waarborgt een goede, constante rijping van de druiven.
Vinificatie: op ambachtelijke en traditionele wijze door natuurlijke fermentatie van de most. De druiven worden slechts gedeeltelijk vergist. Hierdoor blijven er nog restsuikers over in deze heerlijke mousserende wijn. Wat deze Clairette ‘Grain de Rosée’ bijzonder maakt is dat er naast de Muskaat-druif ook 10% Gamay-druiven zijn toegevoegd. Door de korte schilwerking van deze blauwe druif, krijgt deze wijn zijn feestelijke, rose kleur. Ten opzichte van zijn zoetere zusje, de Clairette de Die, is deze wijn minder overheersend zoet en heeft meer diepgang en finesse.
Appellatie: AOP
Alcoholpercentage: 8%
Aanbevelingen: bij recepties en andere feestelijkheden. De prachtige kleur, de frisse mousse, en zijn licht zoete smaak, maken deze mousserende wijn de ultieme feestwijn! Altijd goed gekoeld serveren. Als wijn-spijs combi kan deze wijn fantastisch geschonken worden bij o.a. desserts met fruit. Door het lage alcoholpercentage is dit een heerlijke doordrinker voor op het terras. En dit moet je zeker eens proberen: deze Clairette de Die Rosé drinken met verse aardbeien erbij. Dé ultieme ‘zomer-snack’!
Anna –
Heerlijk mousserende rosé wijn. Licht zoet, maar zeker niet té. Goed alternatief voor kurkdroge (en vaak dure) champagnes.