Appelcider – bio
Herkomst: Serans, Calvados, Frankrijk
Alcoholpercentage: 4,5%
Inhoud: 75cl
Smaakprofiel:
- Kleur: oranjegeel
- Geur: aangenaam fruitig, frisse tonen van appel
- Smaak: vriendelijk fris-zoetig
Omschrijving: biologisch geteelde appels uit de eigen wijngaarden. Voor deze fris-zoete cider worden zowel meerdere rassen zoete- als meer zurige appels gebruikt. Na de oogst van de rijpe appels, worden ze geraspt en geperst tot sap (de zogenaamde most). Deze most fermenteert spontaan door de van nature op de appels aanwezige gistcellen. De fles is afgesloten met een champagnekurk en muselet.
Aanbevelingen: goed gekoeld serveren. Lekker als terrasdrank of als aperitief. Bij de maaltijd zeker ook combineren met varkensvlees (rollade, varkenshaas, kotelet)
thejoverberne –
Bij een feestelijk diner gedronken bij een rollade van varkensvlees. En dat was superlekker! De keuze gaat meestal eerst uit naar wijn, maar deze combi kan ik zeker aanbevelen. Lijkt me ook heerlijk straks bij de BBQ
anjasanders –
Cider van bio appeltjes. Lekker puur en eerlijk en dat proef je ook bij deze.
jimverstappen –
Typisch Normandische cider. Dit is de eerste biologische die ik proef, maar ik vind hem erg lekker
climate-kic.nl –
Voor het eerst Appel cider op maar ik moet zeggen dat deze lekker mild zoet is en perfect geschikt is voor een aperitief.