Chasan – Bio – IGP

Vignerons de Tornac

Herkomst: Cevennes, Tornac, Frankrijk

Kleur:  goudgeel

Klimaat: het gebied ligt aan de zuidkant van de Cevennes. Dit is een glooiend gebied vanuit de hogere bergen naar de zee. In deze ‘garigues’ heerst in de zomer een droog Mediterraan klimaat.

Vinificatie: op ambachtelijke wijze door natuurlijke fermentatie. Gemaakt van biologisch geteelde druiven en volgens de richtlijnen van een biologische vinificatie.

Appellatie: IGP Cévennes

Alcoholpercentage: 12,5%

Druivensoort: Chasan.  De Chasan-druif is een kruising van de Chardonnay- en Listan druif. Deze druivensoort is erg in opkomst als alternatief voor het enorme aanbod aan standaard Chardonnay-wijnen.

Geur- en smaakkenmerken: mooie witte wijn, met een vol rond mondgevoel. Hij heeft zeker nog iets van de typische botergeuren van een Chardonnay, maar de Listan-druif geeft deze wijn veel meer diepgang en complexiteit. De geuren zijn bloemig, stuift het glas uit.

Aanbevelingen: bij asperges met boter- of romige saus. Salades met kip. Goed gekoeld een prachtige terraswijn. Witvis met garnituur.

Kleur

Wit

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Vol / zacht / breed

Druivensoort

Chasan

2 beoordelingen voor Chasan – IGP Bio – Vignerons de Tornac

  1. T.

    Hallo he! Fris maar ook nog met diepgang. Aanrader deze wijn

  2. José

    Topwijn! Had eerlijk gezegd nog nooit van de Chasan-druif gehoord. Maar wat is dit een verrassing. Ik was een echte Chardonnay fan, maar geloof dat deze wijn mij om heeft!

Een beoordeling toevoegen