Cartagène rouge – bio  

Vignerons de Tornac

*Zeldzaam streekproduct uit de Cevennes*

Beschrijving: likeurwijn (een Vin de Liqueur) uniek en kenmerkend voor de Gard (in de Languedoc). Dit type product mag je met recht een ‘local hero’ noemen. Geroemd in de regio van herkomst, maar buiten Frankrijk moeilijk verkrijgbaar. Zeker deze, want deze is ook nog een biologisch!

Productie/vinificatie: gemaakt volgens een ambachtelijke en traditionele methode die als sinds de 16e eeuw wordt toegepast. Als basis worden biologisch geteelde druiven gebruikt. Aan de druivenmost (het sap van geperste druiven dat nog niet vergist is), wordt wijnalcohol toegevoegd. Dit in een verhouding van 80% druivenmost en 20% alcohol. Na 12 maanden rijping ontstaat deze traditionele drank.

Herkomst: Tornac, Cevennes, Frankrijk

Kleur: licht rood

Inhoud: 75 cl

Alcoholpercentage: 17,5%

Geur- en smaakkenmerken: aromatisch, kruidig en fruitig (denk aan kers en rozijn) bouquet. De smaak heeft iets van caramel, is licht zoet, maar heeft ook een prettig zuurtje.

Aanbevelingen: als aperitief, als dessertwijn of als digestief. Koel serveren! Kan nog enkele jaren opgelegd worden. De smaak verdiept zich dan nog. Traditionele wijn-spijs combi met paté. Vooral ook eens toepassen in een dessert.

Kleur

Rood

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

(Licht) zoet

2 beoordelingen voor Cartagène vin de liqueur rouge – bio

  1. MarieJosé

    In Frankrijk kom je Cartagene soms tegen die in mooiere flessen zit dan deze. Maar deze is wel erg lekker en ook nog een biologisch!

  2. Francois

    Ken deze dessertwijn van mijn vakanties in zuid Frankrijk. Tijdens vakanties drinken wij hem op allerlei momenten. Ook vooral proberen lekker koud als aperitief! Gelukkig nu ook te bestellen in Nederland!

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…