BULLES de MUSCAT (alcohol vrij)

JAILLANCE

Deze alcoholvrije mousserende drank is gemaakt van de witte muskaatdruiven zonder pit uit de wijngaarden van Jaillance. Deze liggen liggen in de zuidelijke Alpen rondom de stad Die aan de rivier de Drôme. De wijngaarden van dit gebied zijn gekend om hun mousserende fris zoete wijnen, Clairette de Die. Deze alcoholvrije drank uit het druivensap van de muskaatdruiven ligt in smaak en karakter erg dicht tegen de Clairette.  Deze Bulles de Muscat is een prima alternatief voor mensen die liever geen alcohol drinken of mogen, maar toch mee willen genieten op feestelijke momenten!

DRUIVEN/GROND
De bodem ter plaatse bestaat voor een groot gedeelte uit kalkhoudende klei. In de vallei heerst een micro-klimaat waar de muskaatdruiven goed gedijen.

DRUIVEN/CÉPAGES
100% Muscat a petit grain

VINIFICATIE
Na het persen wordt het sap niet vergist maar verrijkt met koolzuurgas, verkregen uit de vergisting van de wijnen.

Alcoholpercentage: 0%

CULINAIR
Net als de Clairette de Die, heerlijk aperitief, bij feestelijke ontvangsten en recepties. Aan tafel heerlijk bij het dessert, vooral die waarin fruit is verwerkt.

DRINKEN
Is gemaakt om jong te drinken, bij voorkeur binnen één jaar na aanschaf. Goed gekoeld serveren (6-8 graden C.)

KARAKTER EN SMAAK
Een fraaie licht gele ‘robe’ laat een fijne aanhoudende stroom van belletjes zien. De geur is lekker kruidig, fris, waar de smaak goed bij aansluit, typische muskaat, met een feestelijk randje door de belletjes.

Kleur

Wit

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

(Licht) zoet

1 beoordeling voor Bulles de Muscat doux Brut (mousserende wijn – alcoholvrij)

  1. Mieke

    Voor de duidelijkheid: dit is niet van dat Jip en Janneke spul van de Hema. Volgens mij wel gemaakt van echte druiven deze. Wel aan de zoete kant deze maar lekker koel zeker een lekker bubbeltje

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…