Coquelicot – viognier – bio
In het hart van de Roussillon, ligt de unieke, beschermde wijngaard genaamd “l’Agly”. Dit terroir gebruikt Bruno Andreu om zijn speciale project Coquelicot te laten groeien. Coquelicot (Klaproos), verwijst naar de bloem die hier in de lente groeit. De viognier-druiven zijn natuurlijk biologisch geteeld. Het domein wordt bewerkt in volledige harmonie met de natuur en biodiversiteit.
Deze topwijn wordt slechts in een oplage van 2000 flessen gemaakt.
Herkomst: Roussillon (Herault), Frankrijk
Appellatie: Vin de France
Kleur: wit (licht geel met gouden tinten)
Vinificatie: druiven van biologische teelt. Handgeplukt. Directe persing, waarna fermentatie en 3 maanden rijping in thermogeregelde roestvrijstalen tanks. Traditionele vinificatie met nog 2 jaar veroudering.
Alcoholpercentage: 13,5%
Druivensoort: viognier 100%
Geur- en smaakkenmerken: krachtige neus met tonen van citrus (sinaasappelschil), mango en bloemige aroma’s (meidoorn, linde) en een subtiele toon van bloemenhoning. In de smaak direct en duidelijk een viognier: boterachtig, fris en soepel. Duidelijke structuur en intens in de afdronk.
Aanbevelingen: heerlijk als aperitief. Prima match met (ganzen-)lever, schaaldieren, sushi, vis of varkensvlees in romige saus. Krachtig genoeg om te pairen met Aziatische gerechten (zoet / hartig) en geitenkaas. Koel serveren (8-10 ̊C)