Beaujolais Primeur (Nouveau) 2020 – AOP

Domaine du Thizy – Cave Collonge

Le Beaujolais Nouveau est arrivé! Encore…

De Beaujolais Primeur Nouveau was ooit een rage in Nederland. Op de 3e donderdag in november werd massaal de Primeur van dat jaar ontkurkt. De wijnmakers in de Beaujolais kozen er echter voor om zich weer te focussen op hun andere, gerenommeerde wijnen. Maar hier en daar is er weer een maker die, voor het plezier van zijn afnemers, in beperkte mate een ‘Nouveau’ (wat de originele franse naam is) op de markt brengt. Christophe Collonge is er zo een!

Herkomst: Bourgogne, Beaujolais, Aurel, Frankrijk

Terroir: roze graniet, wijnstokken van 40 jaar en ouder.

Druivensoort: 100% Gamay

Kleur: granaat-rood

Vinificatie: fermentatie bij 25-30   ̊C en een korte maceratie van 4 tot 5 dagen.

Appellatie: Beaujolais Villages – AOP

Geur- en smaakkenmerken: in de neus veel jong rood fruit. De smaak balanceert tussen een prettige frisheid en licht mollig. Licht in de tannines.

Aanbevelingen: drink deze jonge wijn niet op kamertemperatuur,  maar licht gekoeld bij 15-16  ̊C. Dat is een half uurtje voor het openen in de koelkast. Dan heb jij mooi de gelegenheid om het kaasplankje te maken!   Een Nouveau is geen bewaarwijn, dus gewoon lekker jong drinken.

De maker Christophe Collonge over deze vrolijke wijn:

Christophe Collonge

Christophe Collonge

“Onze Beaujolais-regio heeft dit jaar geprofiteerd van perfecte klimatologische omstandigheden: de druiven konden zich optimaal ontwikkelen en we hadden een vroege en genereuze oogst.

Het was een genoegen om te zien hoe deze prachtige druiven mijn vaten vulden.

Mijn Beaujolais Nouveau 2020 is een feestwijn die onder alle omstandigheden kan worden gedronken. Santé!”

Kleur

Rood

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Licht / soepel / fruitig

Druivensoort

Gamay

6 beoordelingen voor Beaujolais Nouveau (Primeur) 2020

 1. evtuyl

  Heb deze nu voor de 3e jaar op rij. En het kan aan mij liggen, maar volgens mij wordt deze van Domaine de Thizy ieder jaar beter.

 2. John V

  Leuk om dit weer eens te kunnen proberen. En deze blijkt ook nog eens gewoon goed. Ik herinner me ze van vroeger als toch vaak wel aardige wijntjes, maar deze wijn is duidelijk nog jong maar daarmee echt niet ‘dun’

 3. AntoineR

  weer eens geprobeerd, want zeker leuk. Al is een primeur natuurlijk geen hoogvlieger toch leuk dat vinopura hem weer aanbiedt

 4. José

  Leuk, weer eens een primeur!

 5. Erik v Tuyl

  Net binnen gekregen en gelijk maar getest. Hij is lekker! Ik herinner me de primeurs als leuke maar zeker geen spannende wijnen, maar deze staat echt wel zijn mannetje

 6. Melanie van Tilburg

  haha, een primeur! Kocht die vroeger altijd een paar doosjes zodra hij weer bij de slijter of super stond. Maar tegenwoordig bijna nergens meer te krijgen. Deze van Thizy is ook nog eens errug lekker! Top van jullie bij Vinopura!

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…