Appelcider azijn – biologisch
Cidrerie Claque-Pepin
Herkomst: Serans, Calvados, Frankrijk
Inhoud: 37,5cl
Smaakprofiel:
- Kleur: oranje tot dieprood
- Geur: aroma’s van appel
- Smaak: geurig en fruitig. Mondgevoel houdt lang aan.
Omschrijving: Gemaakt van biologisch geteelde appels uit de eigen wijngaarden. De rijpe appels worden geraspt en geperst. Het sap hiervan vergist op natuurlijke wijze door de van nature op de appels aanwezige gistcellen. De dan ontstane cider fermenteert in houten vaten opnieuw door azijnzuurgisting. Dan rijpt de appelcider-azijn nog maandenlang in het vat, waarmee de uiteindelijke aroma’s en kleur ontstaan.
Aanbevelingen: te gebruiken als smaakmaker in sauzen en dressings. Heerlijk over salades.
Tevens is appel(cider)azijn zeer goed toe te passen in een gezond dieet. Bekend zijn de positieve effecten van appelazijn op:
- Detoxen
- Afslanken
- Diverse huidproblemen, o.a. acne en ouderdomsvlekken*
- Energie
- Stofwisseling
- Bloeddruk
* Meng appelazijn met druivenpitolie voor een natuurlijke huidolie
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.