Absinthe (Absint)
André Micollier (Jacoulot)
Absinth is een sterk alcoholische drank op basis van absinthalsem, anijs, venkel en diverse kruiden. Eind 19e eeuw was het een van de populairste dranken van Europa. Vanwege de vermeende hallucinerende werking, werd deze drank begin 20e eeuw verboden. Maar na herzien inzicht, is Absinth sinds 2005 weer gewoon verkrijgbaar.
Deze drank was o.a. ooit onder kunstenaars populair en kreeg de bijnaam ‘De Groene Fee’. Paul Gauguin, Guy de Maupassant, Edouard Manet, Oscar Wilde, Edgar Allen Poe, Edgar Degas en later rockster Marilyn Manson waren fan van Absint. Maar vooral Vincent van Gogh en Ernest Hemingway zijn bekend om hun voorliefde voor deze drank. Een aantal van hun werken zijn zelfs geïnspireerd door deze drank….
Beschrijving: authentieke, Franse Absint. Wordt geleverd inclusief het originele, geperforeerde suikerlepeltje.
Type: fruit eaux-de-vie
Productie/distillatie: de ingrediënten worden op lage temperatuur ingeweekt in alcohol (maceratie), waarna er distillatie plaatsvindt.
Herkomst: Bourgogne (Romanèche-Thorins), Frankrijk
Kleur: fel groen
Inhoud: 50cl
Alcoholpercentage: 72% (dit is het percentage van de oorspronkelijke Absints: voor de mengverhouding 7 delen water / 1 deel Absint)
Geur- en smaakkenmerken: anijs-achtig en bitter.
Aanbevelingen:
- schenk 1 deel Absinth in een glas. Plaats het speciale lepeltje op het glas en leg hierop een suikerklontje. Schenk vervolgens, druppelgewijs 7 delen water over het suikerklontje, in het glas. Roer daarna de suiker met het lepeltje door de drank.
- Meng 1 deel Absinth met 7 delen water in een glas. Leg het lepeltje op het glas, hierop een suikerklontje. Sprenkel enkele druppels Absint op het suikerklontje en flambeer dit vervolgens. Roer daarna het suikerklontje door de drank.
climate-kic.nl –
Ik was even vergeten hoe Absint smaakte maar dat dit de originele is proef je meteen! Wel suiker bij doen om de smaak te verzachten.
Yourlight –
Heerlijke anijs smaak! Dit is de originele Absint die al langer op mijn lijstje stond om te proberen!