Vom Berg – Riesling – bio Vegan wijnen - ruime keus bij VinoPura.

Gustavshof

Herkomst: Rheinhessen, Duitsland

Druivensoort: 100% Riesling

Kleur: wit

Alcoholpercentage: 12%

Geur- en smaakkenmerken: frisse, strakke Riesling. Typische minerale tonen, met mild zoetje in de afdronk. In de neus peren, appels en mineralen. Rijpe smaak van steenfruit, in de afdronk milde zuren en mineralen.

Aanbevelingen: serveren bij 8-10 graden C.  Combineert prachtig met witte vis, garnalen, kipfilet (naturel). Extra gekoeld past hij ook als aperatief.

Over de producent: het Weingut Gustavshof is gelegen in het hart van wijngebied Rheinhessen, op zo’n 30 kilometer ten zuiden van Mainz. Het is een klassiek Weingut, in bezit van inmiddels de 4e generatie. Het Weingut beslaat 18 hectare aan wijngaarden. Sinds 2004 werken zij volgens de richtlijnen van de ecologische wijnbouw. In 2012 heeft men zelfs nog een stap verder gezet in duurzaamheid. Toen is men namelijk overgeschakeld op de biologisch dynamische werkwijze, volgens de richtlijnen van Demeter. Deze richtlijnen gaan verder dan de standaard biologische wijnbouw. Zo mogen er alleen biologische meststoffen gebruikt worden en wordt de bedrijfsvoering op antroposofische wijze uitgevoerd. Belangrijkste gevolg voor de wijnbouw is wel dat men de terroir maximaal koestert. En da’s voor de wijnbouw natuurlijk goed nieuws, want de terroir is een van de bepalendste factoren voor de kwaliteit van de wijn.

Wijnjournalist Esmée Langereis over deze wijn:

“Oogverblindend zuiver en verkwikkend biologisch-dynamisch wit. Met kwartszuren en bergbeekverfrissing. Onstuimige citrusgolven, met minerale schuimkoppen. En toch weldadig droog. Een 9- “

Kleur

Wit

Land

Duitsland

Smaakprofiel

Licht / fris / strak

2 beoordelingen voor Gustavshof Vom Berg – Riesling – bio / Demeter / vegan

  1. Theo K

    het etiket lijkt wat alternatief. Zal wel passen bij het Demeter-imago. De wijn is echter fantastisch!

  2. John V

    TOpwijn! Niet zo’n knalscherpe Riesling, maar juist een die mooi in balans met de zuren. Schonk deze op een tuinfeestje en echt iedereen was enthousiast…

Een beoordeling toevoegen

Andere klanten zijn ook enthousiast over deze producten…