Moselland – Riesling – bio / vegan
Herkomst: Bernkastel, Moezel, Duitsland
Kleur: wit
Klimaat:
Vinificatie: gemaakt van biologisch geteelde druiven en volgens de richtlijnen van een biologische vinificatie. Omdat deze wijn is geklaard zonder dierlijke bestanddelen, is hij ook geschikt voor veganisten. Heerlijke vegan wijn
Appellatie: Qualitätswein
Alcoholpercentage: 8,5%
Druivensoort: Riesling
Inhoud: 75cl
Geur- en smaakprofiel: in de neus tonen van tropisch fruit. Mollig mondgevoel, lekker zoet, maar vooral niet tè. In de afdronk heeft deze wijn namelijk ook een klein zuurtje, waardoor de smaak mooi in balans blijft. Fris en zacht, en door het lage alcoholgehalte een aangename doordrinker.
Aanbevelingen: lekker koel serveren, zo rond de 8 graden C. Omdat deze wijn lekker hoog op smaak is, blijft hij goed overeind bij o.a. kruidige Aziatische gerechten en tajines. Ook mooie wijn-spijs combi met kipgerechten en salades.
Over de makers: Moselland in Bernkastel-Kues is een coöperatie die in 1969 is ontstaan. Men houdt vast aan de tradities van de streek, maar om de constante hoge kwaliteit te waarborgen, maakt men ook zo optimaal mogelijk gebruik van moderne vinificatie technieken. Er worden wijnen uit de Moezel geproduceerd, maar ook uit Rheinhessen.
Melanie van Tilburg –
Licht zoet, maar houdt toch nog iets verfrissend. En lekker laag in alcohol, dus best wel een feestelijk wijntje